Новости

Македонија

Јанакиески хоспитализиран за итна интервенција

Поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески синоќа е префрлен на приватна клиника поради преглед и итна интервенција, потврдува неговиот адвокат Александар Новаковски.

При преглед во затворот, на Јанакиески му биле констатирани два здравствени проблеми, од кои едниот можел да се третира како итна интервенција и по одобрение на судот и на затворската управа поранешниот министер е пренесен на преглед во приватна клиника“.

Јанакиески го прекина штрајкот со глад поради совет од лекарите дека нема да може да ја поднесе терапијата за бубрежната инфекција доколку гладува.

GOLD
To Top