Новости

Македонија

Јанева навести дека ќе се кандидира за функцијата во случај на реизбор

Катица Јанева најави дека ќе остане на чело на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) до крајот на нејзиниот мандат, во изјава за новинарите.

Таа додаде дека нејзината функција ќе продолжи, во случај да биде донесен новиот закон за Јавно Обвинителство. Мандатот на Јанева истекува на 15 септември годинава.

Јанева ја навести и можноста да се кандидира за функција, доколку има повторен избор на обвинители пренесува нова македонија.

GOLD
To Top