Новости

Македонија

Ќе се исплаќа милионска отштета на лицата неоправдано осудени за „Сопот“

Владата на вчерашната седница даде согласност и го задолжи Државното правобранителство на Република Македонија да склучи судско порамнување пред Основниот суд Скопје 2 Скопје  за случајот „Сопот“ и исплата на штета на лица поради неоправдана осуда.

– По тужба на тужителите, сите од село Сопот, Куманово, за исплата на надомест на штета на лица поради неоправдана осуда за секој ден поминат во притвор, домашен притвор или затвор по 5.500 денари и да ги надомести трошоците во постапка на тужителите во висина утврдена од страна на судот. Владата исто така, го овласти Државниот правобранител за подрачје Скопје, Зоран Петковски да потпише спогодба за судско порамнување пред Основниот суд Скопје 2 Скопје за овој судски предмет, се појаснува во денешното соопштение од владината прес-служба пренесува 1тв.

GOLD
To Top