Новости

Македонија

АМСМ: Променет сообраќаен режим на неколку патишта

„Вијадукт трејд“ известува дека има промена на режимот на сообраќај поради градежните активности при поставување индуктивни јамки на автопат кои почнаа вчера кај наплатната станица Тетово, патен правец Гостивар – Тетово, во времетраење од 2 дена.

Од вчера се почнати и градежни активности за поставување на електрично осветление на крстосницата Катланово на магистралниот пат А1, делница Петровец – Катланово, кои ќе се одвиваат во период од 30 дена, за што исто така е извршена промена на режимот на сообраќај.

Вчера се почна и со изведување градежни активности на дел од улицата Ѓорче Петров од крстосница со булеварот Кузман Јосифовски – Питу до БС „Макпетрол“, патен правец Скопје – Тетово, во времетраење од 10 дена, за што е извршена промена на режимот на сообраќај (пренасочување по соседните улици, како и автобуските станици на ЈСП).

GOLD
To Top