Новости

Македонија

Брза и успешна акција на МВР, спасени двајца параглајдеристи на Галичица

Двајца параглајдеристи од Украина, машко и женсо , денес попладне паднале на пл. Галичица од Албанска страна.

МВР на Македонија веднаш стапиле во контакт со колегите од Албанија, при што нашето МВР се понудило да испрати хеликоптер со цел побраз акција за спасување.

За кратко време, екипа на специјалната Полиција заедно со еден наш хеликоптер, успеале да ги извлечат параглајдеристите живи , и да ги пренесат во Охрдиската болница Св. Еразмо.

Повеќе детали за овој настан се очекуваат во утрешниот ден пренесува канал5.

GOLD
To Top