Новости

Македонија

ВИДЕО: Пожар ја уништи царинската зграда на преминот Ново Село – Златарево

Во доцните попладневни часови во четвртокот голем пожар изби во административната зграда на пунктот, кој се наоѓа на границата со Северна Македонија. За среќа немаше повредени, но беше направена огромна материјална штета, многу документи беа уништени, јавува  БГНЕС.

“Колегите се обиделе да го угасат огнот, но не успеале. Огнот се појавил во надворешно инструменти, материјалите таму се запаливи – пластика, памук, стиропор. Резултатот е тоа што се гледа “, изјави утринава началникот на Регионална дирекција” гранична полиција “во Ќустендил комесар Васил Митов.

Според него пожарникарите спречиле ширењето на пожарот кон зградата на Граничната полиција, која е залепена за оваа на царината. “Видливо е  од објектот на царината деја е голема штета”, додаде Митов.

Утринава во пунктот се пропуштаат само автомобили, но сообраќајот е слаб,има  најнапред патрола на граничната полиција која пропушта само автомобили кон граничниот премин “Златарево”, а додека товарните се пренасочуваат  на соседните гранични премини со Северна Македонија – “Ѓуешево” крај Ќустендил и “Станко Лисичево “над Благоевград.

И бугарските и македонските царински служби апелираат граѓаните да го избегнуваат овој граничен премин за патување и да се упатуваат на другите гранични премини.

GOLD
To Top