Новости

Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Кривични пријави против власта за Договорот со Грција и за Законот за јазиците

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кривични пријави против власта за креаторите и потписниците на Договорот со Грција и за Законот за јазиците, најави вчера Александар Николовски, потпретседателот на партијата.

Според Николовски, овие дела не застаруваат, тој смета дека судството и обвинителството нема да одговорат на нивните пријави, но делата сепак не застаруваат некогаш. Тој смета дека „некое независно правосудство ќе мора да ги извади од фиока овие пријави“.

Евротип
Евротип
To Top