Новости

Македонија

Велики петок неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 26 април, Велики Петок, петок пред Велигден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православната вероисповед им го честита празникот.

GOLD
To Top