Новости

Македонија

Вечерва дува силен ветер и до 72 км/час

Вечерва дува силен ветер кој на некои места достигна и брзина од 72 км/час, поточно во Тополчани. На Преспанско езеро дува ветер со брзина од 30 км/час, додека во Битола брзината на ветерот е 25 км/час, но налетите се со многу поголема брзина.

Еве каква е брзината на ветрот во 20 часот според мапата која ја објави синоптичарот Борис Секирарски.

GOLD
To Top