Новости

Македонија

Во иднина Македонија и Бугарија заедно ќе чествуваат за браќата Кирил и Методиј

Во Софија денеска продолжуваат разговорите на мешовитата македонско-бугарска експертска комисија.

Бугарската БГНЕС, повикувајќи се на изјава на Ангел Димитров, објави дека двете страни постигнале согласност за чествувањето на светите браќа Кирил и Методиј.

Драги Ѓорѓиев, кој го предводи македонскиот тим историчари, оценил дека е постигнат сериозен напредок само за неколку месеци, посебно околу историските несогласувања меѓу двете земји во периодот на 1960-1970 години од минатиот век пренесува канал5.

GOLD
To Top