Новости

Македонија

Врие полиција утрово пред Собрание

И денеска пред Собранието на РМ има засилено полициско обезбедување, каде во 11 часот се очекува да започне пленарната седница за ратификација на договорот со името.

И покрај тоа што нема официјално соопштение дека ќе се одржи протест денеска, граѓаните  се организираат на собир преку социјалните мрежи.

Договорот за решавање на спорот со името денеска треба да биде ратификуван во рамки на 51. седница на Собранието на Репубика Македонија.

Евротип
Евротип
To Top