Новости

Македонија

Врховен ќе одлучува дали СЈО смее да покренува нови истраги

Врховниот суд на крајот од месецов ќе разгледува две иницијативи поврзани со постапките од СЈО. Од највисокиот суд за Телма ја потврдија информацијата дека на 30 јануари е закажана општа седница на која ќе се разгледува дали СЈО ќе може да покренува нови истраги.

Еленко Миланов во телефонски разговор за Телма потврди дека тој во декември минатата година поднел иницијатива до Врховен за начелно правно мислење за тоа дали СЈО смее да покренува нови истраги по рокот од 18 месеци, кој истече во јули 2017.

Пред речиси две години имаше неуспешен обид Врховен да ги изгради да одлучи за тоа бомбите можат  да бидат докази во постапките на СЈО.

GOLD
To Top