Новости

Македонија

Голема Богородица – 28 август, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица, 28 август (вторник), е неработен ден за граѓаните од православна верисповед во Република Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството им го честитаат празникот на граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

GOLD
To Top