Новости

Македонија

Груевски до Џафери: Немојте на сила, не е добро на сила

Во моментот кога Џафери го стави Законот за јазици на гласање, со гласно скандирање пратениците на ВМРО-ДПМНЕ се обидоа да го спречат тоа, а, пак, експремиерот Никола Груевски се качи на собранискиот пулт кај претседателот Џафери за да го спречи гласањето.

Пратеникот Никола Груевски тогаш му се обрати на претседателот на Собранието Талат Џафери со зборовите:

– Немојте на сила, немојте на сила, не е добро на сила, извикуваше Груевски.

Евротип
SNBROKER
To Top