Новости

Македонија

Два земјотреси од Албанија почувствувани во Битола, Ресен и Прилеп

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје денеска во 04 часот и 39 минути регистрирше земјотрес, чиј епицентар се наоѓа 65 km јужно од Скопје, во подрачјето на Прилеп.

Неговата Рихтерова магнитуда изнесува 2.3. Според досегашните податоци земјотресот беше почувствуван од населението во Прилеп и околината со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

GOLD
To Top