Новости

Македонија

Делегација на МВР во Ватикан пред посетата на Папата во Македонија

Сашо Тасевски, директорот на Бирото за јавна безбедност, инаку познат по големата пожртвуваност за да го заштити премиерот Зоран Заев и останатите пратеници во Собранието на 27 април, е поканет во Ватикан.

Денеска заедно со делегација од МВР е примен од Папата Франциск. Посетата е во рамките на безбедносните подготовки кои ќе се изведуваат по повод посетата на Скопје од страна на поглаварот на Римокатоличката црква на 7 мај.

Делегацијата оствари средба и со. Доменико Џиани, раководител на Дирекцијата за безбедност и цивилна заштита на Ватикан.

 

 

ФОТО: Фактор

GOLD
To Top