Новости

Македонија

Денеска конгрес на СДСМ, треба да се потврди изборот на Пендаровски

Денеска на агендата на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија е закажаниот партиски 23.Конгрес, на кој треба да се потврди изборот на Стево Пендаровски, национаен координатор за НАТО, за кандидат за претседател на Македонија.

Собирот традиционано ќе се одржи во хотеот „Александар Паас“, а останува да се види и кои други одлуки ќе бидат донесени како точки на дневниот ред, но сигунро ќе доминираат оние за престојните претседателски избори и тоа со каква кампања ќе се влезе во претседателската трка.

Истовремено во партиските простории на владиниот коалиционен партнер ДУИ е свикан Централниот совет, на кој на дневен ред ќе биде одлуката да се поддржи Пендаровски како „консензуален кандидат“ на претседателските избори,

На агендата се и конгресот на младината на ДУИ, конгресот на форум на жени на партијата и регистрација на членството.

faktor.mk

GOLD
To Top