Новости

Македонија

Денеска се празнува Св. апостоли Сила, Силуан, Крискент, Епенет и Андроник

Сите овие беа од редот на 70-те апостоли. Сила му беше сопатник на апостолот Павле.

Подоцна стана епископ на Коринт, каде и го заврши земниот живот во мир. Силуан, пак, беше солунски епископ, Крискент епи¬скоп во Галатија, Епенет во Картагина, а Андроник во Панонија.

GOLD
To Top