Новости

Македонија

Дождот ги зголеми нивоата на реките и езерата

Нивото на Дојранското Езеро е речиси три пати повисоко од просекот за ноември, додека нивоата на Преспанското и Охридското се во рамки на просекот, покажува денешното хидролошко мерење.

Според УХМР, водостоите на повеќето реки низ Македонија се  зголемени по врнежите изминатите два дена.

Зголемено е нивото на реката Вардар кај Велес и Демир Капија, како и на реката Брегалница. Се уште под просекот за овој период од годината се водостоите на Треска, Пчиња и Црна река.  

GOLD
To Top