Новости

Македонија

До 2020 година четврти граничен премин меѓу Македонија и Бугарија

До крајот на 2020 година се очекува да биде готов патот кон граничниот премин „Клепало” меѓу Бугарија и Република Македонија, изјави бугарскиот министер за регионален развој и јавни работи Николај Нанков.

„Од македонска страна делница е подготвeна, но има потреба од поправка, за што се веќе преземени ангажмани“, изјави Нанков.

Тој изрази надеж дека до крајот на 2020 година или почетокот на 2021 година ќе биде отворен нов четврти граничен премин со Македонија.

slobodnaevropa.mk

GOLD
To Top