Новости

Македонија

ЕВРОТИП ги додели 100.000 денари од петтата етапа на наградната игра

Наградната игра која ја започнаа спортските обложувалници Евротип на 10 септември ја помина петтата фаза. Наградната игра се состои од 11 етапи, од која секоја етапа од 10 денови, во која добитник е оној кој ќе постигне највисок коефициент од погодените типови на тикетот. Фондот на добивки изнесува 1.100.000 денари.

Добитник на 100.000 денари од петтата етапа е Кире Јанкуловски од Битола, со погоден коефициент од 4.148.932.350,77. Свеченото доделување се одржа во просториите на уплатното место ЕВРОТИП – Дебој, каде што беше уплатен добитниот тикет на 100.000 денари.

Во рамките на наградната игра, во тек е шестата етапа. Моментално највисок коефициент e  14, 157, 608, 366.68, а тикетот е уплатен во Кичево 3 .

Добитникот на првите 100.000 денари беше од Битола , вториот од Штип ,третиот од Прилеп, а четвртите и петтите 100.000 денари беа доделени во Битола.

Каде ќе патуваат следните 100.000 денари одлучете вие!

Повеќе за наградната игра  која ќе трае до 28 декември 2019 година, кликнете ТУКА.

GOLD
To Top