Новости

Македонија

Загрозениот сведок повторно ќе сведочи за „27 април“

Со сведочење на загрозениот сведок С1 денеска во Кривичниот суд треба да продолжи рочиштето за случајот „27 април“ во кој се обвинети вкупно 33 лица, од кои 31 лице за терористичко загрозување на уставниот поредок на државата и двајца за поттикнување.

На вчерашното рочиште кое започна во новата зграда на Кривичниот суд, јавноста беше исклучена, а поради технички причини судењето беше префрлено во стариот објект на судот. Поради расправијата меѓу судечкиот совет и адвокатите за лошите услови во старата зграда на судот, одбраната беше казнета со по 1.000 евра, по што го напуштија судењето.

GOLD
To Top