Новости

Македонија

Заев: Oпозицијата ако сака избори еве во октомври 2020

Премиерот Зоран Заев вели дека е охрабрен од преговорите на работните групи кои се состанаа вчера, за законот за јавно обвинителство.

Очекува консензус бидејки две работи се отстранети што биле пречка.

– Еве веќе е договорена и втората средба, и очекувам кога пратениците ќе се вратат од одмор  да го надминеме и тоа,  вели Заев.

На опозицијата  и порача дека не го обесхрабруваат најавите ако нема датум за предвремени избори дека се џабе преговорите. Ако сакаат избори во октомври 2020.

– Охрабрен сум од преговорите на работните групи, опозицијата ако сака избори еве во октомври 2020, рече Заев на отварањето на новиот Ургентен центар во Куманово пренесува сител.

GOLD
To Top