Новости

Македонија

Изгласан Законот за јазиците – ова се пратениците кои гласаа „за“

Со 64 гласа „за“ без ниту еден глас против и воздржан, без амандманска расправа, денеска во Собранието на РМ беше изгласан Законот за употреба на јазиците.

Ова се пратениците кои го поддржаа донесувањето на овој закон:

Томислав Тунтев

Агим Муртезанов
Александар Кирацовски
Анета Симеска-Димоска
Бетиане Китев
Бети Рабаџиевска Наумовска
Благојче Трпевски
Далибор Богдановски
Диме Велковски
Жаклина Лазаревска
Јагода Шахпаска
Јован Митрески
Катерина Кузмановска
Кети Смилеска
Костадин Ацевски
Костадин Костадинов
Лидија Тасевска
Мери Лазарова
Милева Ѓоргиева
Мира Стојчевска
Мухамед Зеќири
Панче Иванов
Петар Атанасов
Ристе Ташев
Сашко Атанасов
Сашко Костов
Славица Шуманска Митева
Тања Ковачев
Татијана Лалчевска
Татјана Прентовиќ
Томислав Тунтев
Фросина Ташевска-Ременски
Хари Локвенец

Алија Камбероски (ПЕИ)
Горан Милевски (ЛДП)
Горан Мисовски (НСДП)
Ѓулумсер Касапи (Коалиција со граѓаните)
Енес Ибрахим (ПДТ)
Ивана Туфегџиќ (Коалиција со граѓаните)
Илија Николовски (ПОПГ)
Ирена Стефоска (Коалиција со граѓаните)
Јулиана Николова (ЛДП)
Лилјана Поповска (ДОМ)
Маја Морачанин (ДОМ)
Мирослав Јовановиќ (Српска странка во Македонија)
Никица Корубин (ЛДП)
Павле Богоевски (Коалиција со граѓаните)
Соња Мираковска (НСДП)
Самка Ибраимоски (ПЦЕР)
Ферид Мухиќ (Коалиција со граѓаните)

Евротип
SNBROKER
To Top