Новости

Македонија

Косово и Македонија со договор за признавање на возачки дозволи

Денес ќе биде потпишан договор за взаемно признавање на возачките дозволи меѓу Република Косово и Република Македонија.

Министерстите за внатрешни работи на двете земји ќе го потпишат договорот., а истовремено ќе биде потпишан меморандум за зајакнување на соработката во областа на внатрешната контрола.

Потпишувањето на овој договор ќе го направат министерот за внатрешни работи на Република Косово, Екрем Мустафа, и министерот за внатрешни работи на Република Македонија, Оливер Спасовски.

GOLD
To Top