Новости

Македонија

Кочан денеска треба да се јави на издржување на казната затвор за „Труст“

Бизнисменот Сеас Кочан кој беше осуден во предметот „Труст“, според упатниот акт, денеска треба да с ејави на издржување на ефективната затворска казна од 4 години и 8 месеци, откако Кривичниот совет во понеделникот ја потврди одлуката на судијата од Кривичниот суд да се одбие барањето на Сеад Кочан за одложување на издржувањето на затворската казна.

Оваа одлука е донесена на 12 јули, откако судијата ваква одлука донесе на 5 јули.

Кочан во меѓувреме поднел друго барање за одлоѓување на издржување на казната поради болест. Но од  Кривичниот суд се уште нема одлука. Од судот најавија дека одлуката ќе се донесе откако ќе биде прегледана целата документација што ја доставил.

GOLD
To Top