Новости

Македонија

Лилјана Поповска замина, прв човек на ДОМ е Маја Морачанин

Прв човек на партијата Демократска обнова на Македонија (ДОМ) од вчера епратеничката Маја Морачанин, која на тоа место ја наследи својата парламентарна колешка Лилјана Поповска.

Под мотото „Зелени вредности – трајна визија“, на 4-от конгрес на ДОМ се собраа околу триста делегати, кои избраа нов Централен и Надзорен одбор на ДОМ. Потоа за претседателка на ДОМ едногласно беше избрана пратеничката Маја Морачанин.

На Конгресот се обрати и досегашната претседателка Лилјана Поповска, која го искажа задоволството што ДОМ е денеска, по 12 и пол години работа е стабилна партија.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мета

GOLD
To Top