Новости

Македонија

Магла на Стража, Маврово и Шапка, видливоста намалена

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. На Стража и Маврово поради магла видливоста е намалена на 30 – 50 метри, додека на Попова Шапка видливоста е до 20 метри.

ЈП „Македонија пат“ предупредува дека се можни поситни одрони на одредени патни правци кои минуваат низ клисури и усеци. Воедно апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината  спрема условите на патот.

GOLD
To Top