Новости

Македонија

Македонски државјанин во Хрватска возел со 254 км на час

Хрватската полиција соопшти дека вчера, вторник, 01.01.2019, на автопатот кај Нова Градишка во Хрватска е запрен македонски државјанин кој возел 254 километри на час.

Хрватските медиуми јавуваат дека покрај паричната казна, на возачот му е изречена забрана за управување со возило на територија на Хрватска во наредните месец дена.

Македонецот, пишуваат хрватските медиуми, управувал возило со германски регистерски таблички.

GOLD
To Top