Новости

Македонија

Марко најави нов подвиг на 28. август: Ќе плива триаголник Охрид-Св.Наум-Струга-Охрид

Младата охридска спортска ѕвезда Марко Пејчиновски го најави својот нов подвиг планиран за 28. август на празникот Голема Богородица. Марко одлучи да го плива триаголникот Охрид-Св.Наум-Струга-Охрид во Охридското езеро, а подвигот, како што најави претходно, го посветува на лицата со ретки болести!

-„После испливани преку 1000 км, напорни тренинзи, нервози, препреки, ветришта, браној, дожд, ладно и топло време, ОФИЦИЈАЛНО ви кажувам дека на празникот ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА, јас ке пливам од Охрид до Св. Наум, преку Струга назад до Охрид“ – напиша Марко на својот фејсбук профил, притоа осврнувајќи се и на својата мајка која, онака мајчински, ја очекуваат нови моменти под трема и притисок додека Марко не стигне на целта.

-„Поздрав од мама, ве чекат на нервно, со сок и чоколадо, без гаранција дека ќе ве познајт“.

13-годишниот Марко Пејчиновски, минатата година за девет часа во еден здив успеа да го преплива Охридското Езеро од Св. Наум до Охрид. Тој е најмладиот пливач кој ја препливал оваа делница, што го сместува меѓу легендите на пливачкиот спорт. Успехот на Марко е дотолку поголем ако се има предвид дека има доживеано инфаркт на коска на долните екстремитети.

Евротип
SNBROKER
To Top