Новости

Македонија

Медицински тимови од утре ќе вршат вакцинација на терен

Според зборовите на министерот за образование, Арб Адеми, медицински тимови од утре на терен ќе бидат испратени и ќе вршат вакцинација, со цел да се стави крај на епидемијата на морбили.

Тие дополнително ќе се договараат со Министерството за здравство. Министерот за здравство Филипче најави дека ниту во училиште, ниту во градинка ќе се примаат невакцинирани деца.

Од пред два дема Епидемија на морбили е прогласена на ниво на цела држава.

GOLD
To Top