Новости

Македонија

Менувањето на таблите на граничните премини денеска ќе започне од ГП Богородица

 

Царинската управа на Република Северна Македонија на граничниот премин Богородица кај Гевгелија денеска со почеток во 13:00 часот ќе изврши поставување на табла со новото уставно име на државата Република Северна Македонија.

Земјава и формално го преименува името во Република Северна Македонија а со објавувањето во Службен весник на сила стапија Преспанскиот договор за решавање на спорот околу името со Грција но и амандманите на македонскиот устав со кој е сменето името на државата, како и уставниот закон за нивно спроведување.

GOLD
To Top