Новости

Македонија

Мицкоски: На изборите ќе победи обновата за Македонија

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски во изјавата по лидерската средба кажа дека на оваа средба не се разговарало за персонални прашања, вклучувајќи го и името на техничкиот премиер, кој ќе раководи со Пржинската влада до изборот на нова. Со тоа, Мицкоски не ги потврди шпекулациите дека Зоран Заев го предложил Оливер Спасовски за технички премиер. Мицкоски потврди дека техничкиот премиер ќе ја презеде владата на 3 јануари 2020 година.

Тој повтори дека договорот е почеток, на како што рече, обновата на Македонија.

GOLD
To Top