Новости

Македонија

Најмногу дожд наврна во Маврово, Лззарополе, Битола, Крушево и Охрид

Во изминатово деноноќие најмногу дожд наврна во Маврово, Лззарополе, Битола, Крушево и Охрид. Како што информираат од Управата за хидрометеоролошки работи, во Маврово наврнале 47 литри на метар квадратен, во Лазарополе – 45, во Битола и Претор – 32, 30 во Пожаране,28 во Крушево,23 во Охрид и 19 во Дебар. обилни врнежи во изминативе 24 часа имаше и во
Тетово, Куманово, Тополчани,Прилеп,Скопје…

GOLD
To Top