Новости

Македонија

На Никола Груевски нема да му се суди за Траекторија

Судот го ослободи од кривична одговорност екс премиерот Никола Груевски за предметот на СЈО, Траекторија.

По барање на неговиот адвокат по службена должност, Горан Кркински, заради апсолутна застареност побарал прекинување на постапката за Груевски.

Тој беше обвинет за кривичното дело “примање награда и противзаконито влијание”, при изборот на кинеската  фирма за изградба на автопатите пренесува сител.

GOLD
To Top