Новости

Македонија

Новата прва дама на Македонија денеска слави роденден

Елизабета Ѓоргиевска, новата прва дама на Македонија, сопруга на новиот претседател Стево Пендаровски, денеска слави роденден.

Таа денеска полни 47 години.

Ѓоргиевска е вработена на Клиниката за детска и превентивна стоматологија и е професорка на Стоматолошкиот факултет при УКИМ во Скопје.

– Не постои подобро чувство од тоа дека некој е секогаш тука. Подадена рака. Заштита. Човек од збор. Да поттикне радост и да намали тага. Да не се повлече никогаш. Таков е Стево, го знам 23 години и отсекогаш знам дека тој е човекот на кој можам да сметам. Столб на семејството, а таков ќе биде и за својот народ, за својата земја. Токму затоа знам дека со него сите ќе одиме напред – рече Ѓоргиевска за својот сопруг Стево во видео порака за време на кампањата.

 

 

Извор: ПлусИнфо 

GOLD
To Top