Новости

Македонија

Нов силен земјотрес од 5,8 степени и во Босна и Херцеговина, се тресеше и Македонија

Во моментот Скопје, но и речиси цела Македонија, го затресе уште еден земјотрес кој траеше повеќе од десетина секунди.

Од Сеизмолошката опсерваторија за „Фокус“ појаснуваат дека епицентарот на земјотресот е во Мостар, Босна и Херцеговина. Спопред првичните информации, јачината на земјотресот бил 5,8 степени според Рихтер.

GOLD
To Top