Новости

Македонија

Обвинителството бара притвор за сите обвинети поради опасност од бегство

Обвинителството бара притвор за обвинетите од 27 април на кои судот денес им изрече затворски казни од 7 до 18 години.

Дел од овие обвинети се веќе во притвор, и за нив обвинителството бара продолжување на мерката, а дел се во куќен притвор или се бранат со мерки на претпазливост. Поради високите изречени казни, обвинителката Ивана Трајчева бара мерка притвор до правосилност на пресудата.

Судот ќе треба да донесе одлука за ова барање.

GOLD
To Top