Новости

Македонија

Обвинителството денеска ќе открие детали за автобуската несреќа кај Ласкарци

Шефот на скопското јавно обвинителство Сашо Рајчев денеска ќе ја информира јавноста за автобуската несреќа што се случи кај селото Ласкарци. Обвинителот ќе ги презентирани информациите за досегашниот тек на постапката.

Несреќата се случи на 13 февруари, кога автобус на компанијата Дурмо Турс, полн со патници се преврте во близина на селото Ласкарци при што животот го загубија 15 лица, а десетици беа повредени.

GOLD
To Top