Новости

Македонија

Овој месец следуваат два празника: Петок е неработен – Пред нас уште е еден продолжен викенд

Продолжен викенд ќе имаме и откако 11 октомври, Денот на народното востание, кој паѓа во петок ќе се спои во викендот кој следува, па ќе можеме повторно да одмориме три дена.

Потоа неработен ден ќе биде и 23. октомври, кој беше прогласен за Денот на револуционерната борба, што значи дека овој месец имаме два неработни денови.

GOLD
To Top