Новости

Македонија

Пендаровски ја потпиша одлуката на преименување на АРМ во АРСМ

Армија на Република Северна Македонија е новото име на македонската војска.

Претседателот Пендаровски информираше вчера ја потпишал одлука за преименување.

Тоа значи дека во наредниот период Армијата ќе треба да набави униформи со новото име.

Во однос на иницијативата за изменување на Изборниот законик Пендаровски рече дека тој нема надлежност да одлучува туку тоа е работа на политичките партии.

Врховниот командант изјави дека не се размислува за повлекување на припадниците на Армијата од јужната граница.

Според Пендаровски засега нема опасност од прилив на поголем број мигранти, а оценките од Европската унија покажале дека Армијата е подготвена да се справи со нов евентуален бран пренесува сител.

Евротип
SNBROKER
To Top