Новости

Македонија

Петиција против законот за јазици

После донесувањето на Законот за јазици во Собранието, граѓаните покренаа онлајн петиција против законот.

„Денес имаме флагрантно кршење на Уставот. Денес СДСМ и Заев ја поништија волјата на граѓаните. Од оваа одлука никој нема да живее подобро. Само затоа што две партии се договориле, изгласаа неуставен и штетен закон. Ваквиот чекор е удар врз соживотот, некој свесно не турнува во сценарио во кое влогот е Македонија.

Помогнете Уставниот Суд да знае дека МНОЗИНСТВОТО Македонци и Албанци се ПРОТИВ овој закон. Споделете и пратете по пријатели за да не има во што поголем број кога оваа петиција ќе биде испратена до Уставниот суд!!!“

Петицијата може да се потпише на овој ЛИНК.

Евротип
SNBROKER
To Top