Новости

Македонија

Почина македонскиот рокер Канго

Симеон Иванов познат под прекарот Канго, починал во Кочани по тешко боледување, соопшти неговото семејство преку социјалните мрежи.

Рокерот Канго почина на 67 годишна возраст. Тој е еден од ветераните на електричната гитара во Македонија, свирејќи рок нумери со доста често со етно елементи.

Во последните години беше активен со здружението Мактеон кое славеше празници и од антиката и го враќаше митот за античките Македонци.

Во својата долга музичка и поетска кариера Канго издаде седум музички албуми и четири стихозбирки.

GOLD
To Top