Новости

Македонија

Почина уште едно 13 месечно дете од морбили на детската клиника

За неполни четири дена три деца починаа од морибили.

Денеска уште едно дете на Клиниката за детски болести почина. Детето имало 13 месеци по потекло од тетовско, во овој случај детото немало хронични заболувања, тоа пред три недели било на клиниката заради ургентен преглед.

Епидемилозите апелираат друг начин на заштита од морбили нема освен имунизација, со ова темпо на вакцинирање епидемијата ќе ја има на долг рок, вели др. Караџовски.

За еден ден 5 нови случаи се потврдени со морбили, од стратот на епидемијата бројот на болни се зголеми за 220.

На Клиниката за детски болести 5 месечно бебе со морбили е во критична состојба, а пациенти со потешка клиничка слика со морбили има и на клиниката за инфективни болести.

 

GOLD
To Top