Новости

Македонија

Пратениците се враќаат на работа

По летниот одмор, пратениците од денеска се враќаат на своите вообичаени активности во Собранието.

Во текот на оваа недела се очекува да бидат соопштени и информации за тоа дали и како на пратениците и пратеничките групи ќе учествуваат во јавната кампања за референдумот, но и тоа дали Собранието, како овластен предлагач, со свои претставници ќе ја набљудува работата на изборните органи што ќе го спроведуваат референдумот на 30 септември.

За денеска на собраниската веб-страна е закажана седница на Комисијата за економски прашања, а за 29 август, пак, 58. пленарна седница. До средината на неделата се очекува и првата координативна средба на претседателот на Собранието Талат Џафери со координаторите на пратеничките групи.

На дневен ред на Комисијата за економски прашања е Годишниот извештај за Комисијата за заштита на конкуренцијата 2017 година.

Засега за 58. собраниска седница на дневен ред се ставени 19 точки, претежно измени на закони во прво читање./МИА

Евротип
SNBROKER
To Top