Новости

Македонија

Премиерот Заев слави роденден

Премиерот Зоран Заев денеска слави роденден и полни 45. години.

Зоран Заев е роден 8 октомври 1974 во Струмица. Заев по професија е бизнисмен и политичар, а во периодот 2005–2016 бил градоначалник на општина Струмица. Пред да влезе во политиката тој се занимавал со приватен бизнис во родниот крај.

Заев е оженет  со Зорица Заева со која има две деца.

GOLD
To Top