Новости

Македонија

Преполовени водостоите на повеќето реки во земјава

Хидролошките мерења на УХМР денеска покажуваат дека нивоата на повеќето реки во земјава се преполовени. Ниту една не е во рамки на просекот за јануари.

Минимално зголемување над просекот е регистрирано единствено на Вардар кај Демир Капија.

Отстапки има и во водостоите на езерата./МИА

GOLD
To Top