Новости

Македонија

Протести пред Собрание против Законот за јазиците

Во десет часот денеска пред Собранието граѓани се собраа да кажат НЕ за законот за јазиците.

Демонстрантите порачуваат „НЕ за политиканство“, извикуваат „Слобода, слобода“ а пораките кои ќе бидат испратени се исти како и од саботата, претседателот да донесе конечна одлука со која ќе ги одбие сите предлози и процеси за промена на името на државата .

Во Собранието треба да започне седницата за Законот за јазици за кој ВМРО-ДПМНЕ поднесоа рекорден број амандмани.

Евротип
SNBROKER
To Top