Новости

Македонија

СЈО влезе во „Македонска пошта“

Истражители од Специјалното јавно обвинителство вчера влегле во Акционерското друштво „Македонска пошта“ каде побарале на увид документација. Според неофицијалните информации на „Фокус“ се работи за предистражна постапка поради утврдени индиции за сторени кривични дела. Се претпоставува дека се работи за случај поврзан со други државни институции.

За сега нема информација какви сомнежи ги однесе СЈО во акционерското друштво. Од обвинителството ниту ја потврдуваат, ниту ја негираат оваа информација.

GOLD
To Top