Новости

Македонија

Се протестира пред Собрание – договорот меѓу Македонија и Грција не смее да се спроведе

Демонстрантите и вечерва пред Собранието порачуваат дека е страшно да се менува името и никој не смее да го бара тоа.  Велат дека меѓународната заедница требала да ја прифати земјата под уставното име.

Според нив, Договорот меѓу Македонија и Грција е против сите правила и не смее да се спроведе.

Евротип
Евротип
To Top